Antena 3 CNN Externe Sancțiunile occidentale nu vor influența Kremlinul, spune fostul președinte al Rusiei, Medvedev

Sancțiunile occidentale nu vor influența Kremlinul, spune fostul președinte al Rusiei, Medvedev

”Este prostie să crezi că sancțiunile occidentale împotriva întreprinderilor rusești ar putea avea vreun efect asupra guvernului de la Moscova”, a declarat vineri fostul președinte rus și adjunct al șefului consiliului de securitate Dmitri Medvedev.

Sancțiunile occidentale nu vor influența Kremlinul, spune fostul președinte al Rusiei, Medvedev
Sursa foto: Getty Images | Jeff J Mitchell / Staff
de Alexandra Ionescu    |    25 Mar 2022   •   09:16

Sancțiunile nu vor face decât să consolideze societatea rusă și nu vor provoca nemulțumirea populației față de autorități, a declarat Medvedev într-un interviu pentru agenția de presă rusă RIA.

Occidentul a impus Rusiei o serie de sancțiuni după invadarea Ucrainei, dar la o lună de război, Kremlinul spune că va continua asaltul până când își va îndeplini obiectivele de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei.

Unele dintre sancțiuni au vizat în mod special oligarhii despre care se crede că sunt apropiați de președintele Vladimir Putin.

„Să ne întrebăm: poate vreunul dintre acești mari oameni de afaceri să aibă chiar și cel mai mic cuantum de influență a poziției conducerii țării?” spuse Medvedev.

„Îți spun deschis: nu, în niciun caz”.

Medvedev a spus că sondajele de opinie au arătat că trei sferturi dintre ruși susțin decizia Kremlinului de a efectua o operațiune militară în Ucraina și chiar mai mult îl susțin pe președintele Vladimir Putin.

El a atacat acei ruși care au vorbit împotriva invaziei în timp ce stăteau în afara Rusiei:

„Poți fi nemulțumit de unele decizii ale autorităților, poți critica autoritățile – este normal”, a spus el.

„Dar nu poți lua atitudine împotriva statului într-o situație atât de dificilă, pentru că asta este trădare”.

Mii de persoane au fost reținute la începutul acestei luni în urma protestelor din Rusia împotriva invaziei Ucrainei de către Putin, potrivit unui grup independent de monitorizare a protestelor.

Potrivit lui Medvedev, „operaţiunea specială” din Ucraina va dura până la atingerea „obiectivelor” stabilite de Putin.

„Aceste obiective se referă la viitorul Ucrainei, la statutul Ucrainei ca stat neutru. Un stat care nu este militarizat. Și un stat care este vecinul nostru normal”. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close