Antena 3 CNN Externe Şapte marinari au fost răpiţi de piraţi în largul coastei Nigeriei

Şapte marinari au fost răpiţi de piraţi în largul coastei Nigeriei

Şapte marinari au fost răpiţi de piraţi în largul coastei Nigeriei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    17 Oct 2012   •   18:00

Şapte marinari, şase rusi şi un eston, au fost răpiţi de piraţi, în urma unui atac asupra navei Liberty, petrecut în largul costei Nigeriei.

Nava aparţinea companiei de transport maritim francez Bourbon, care, prin intermediul unui purtător de cuvânt, a confirmat incidentul.

Ceilalţi nouă membri ai echipajului sunt în siguranţă şi au ajuns fără probleme în portul nigerian Onne, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei, citat de BBC.

Incidentul nu este unul izolat, în ultimele luni observându-se un adevărat val de atacuri ale piraţilor asupra navelor de marfă, în largul costei de vest a Africii.

Oficialii companiei nu au dezvăluit locaţia exactă a atacului, dar au precizat că a fost înfiinţată o unitate de urgenţă care să ajute la găsirea marinarilor răpiţi.

„Unitatea de urgenţă a fost înfiinţată cu scopul de a-i elibera pe marinari în cele mai sigure condiţii”, a explicat purtătorul de cuvânt al celor de la Bourbon.

Compania a mai fost şi în trecut ţinta atacurilor piraţilor, în 2010 alţi trei marinari fiind răpiţi de pe un petrolier din Delta Nigerului. Ulterior, aceştia au fost eliberaţi.

×
Subiecte în articol: rapire pirati Nigeria Africa de Vest
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close