Antena 3 CNN Externe Sarkozy, G8: Iran nu poate continua ?nebuna? cursă nucleară

Sarkozy, G8: Iran nu poate continua ?nebuna? cursă nucleară

Sarkozy, G8: Iran nu poate continua ?nebuna? cursă nucleară
Sursa foto: g8 canada
31 Mar 2010   •   15:32

Iran nu poate continua "nebuna sa cursă" de încercare de finalizare a programului său nuclear, declara preşedintele francez Nicolas Sarkozy, după discuţii cu omologul său american la Casa Albă.
"A venit vrema să luăm decizii. Iran nu poate continua cursa sa nebună," arăta Sarkozy la conferinţa de presă. Acesta a precizat că împreună cu cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Gordon Brown, "vom depune toate eforturile necesare pentru a ne asigura că Europa, ca întreg, se angajează în regimul de sancţiuni."
De altfel, naţiunile puternic dezvoltate din G8 au cerut de asemenea o acţiune mai dură contra Iranului pentru programul său nuclear. Miniştrii de Externe din G8 s-au întâlnit în Canada şi au pretins comunităţii internaşionale să facă "paşi puternici şi adecvaţi" în această chestiune.
"Cred că facem progrese. Vedem o conştientizare crescândă din partea multor state, inclusiv China, pentru consecinţele unui Iran nuclear," declara secretarul american de stat, Hillary Clinton .
La Beijing, un reprezentatnt al ministerului de externe arăta că guvernul său se opune înarmării nuclear a Iranului, dar nu mers până la a susţine sancţiunile.
Miniştrii G8 au mai abordat şi chestiunea Coreii de Nord.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close