Antena 3 CNN Externe Sarkozy recunoaşte că discuţiile cu Iranul pe tema programului nuclear sunt într-un punct mort

Sarkozy recunoaşte că discuţiile cu Iranul pe tema programului nuclear sunt într-un punct mort

Sarkozy recunoaşte că discuţiile cu Iranul pe tema programului nuclear sunt într-un punct mort
25 Oct 2008   •   11:36

Preşedintele în exerciţiu al Uniunii Europene, Nicolas Sarkozy, a avertizat sâmbătă că se intră într-o etapă ?foarte, foarte dificilă? în legătură cu programul nuclear al Iranului şi a recunoscut că demersurile făcute de UE au intrat într-un punct mort. În timpul unui dejun de lucru cu liderii europeni, care participă la summitul ASEM, şeful statului francez a fost cel însărcinat cu prezentarea dosarului iranian, pe care l-a considerat la fel de greu de rezolvat ca şi actuala criză financiară.
Potrivit unor surse apropiate discuţiilor desfăşurate cu uşa închisă, Sarkozy a amintit partenerilor asiatici, inclusiv gazdelor chineze, că Iranul nu are drept la un program nuclear militar, ci doar civil. Potrivit preşedintelui francez, Agenţia Internaţională a Energiei Atomice nu a obţinut nimic pentru a evita ca Iranul să se doteze cu rachete nucleare şi toată lumea ştie, a spus el, că va sfârşi prin a reuşi acest lucru.
În opinia sa, comunitatea internaţională are un an şi jumătate pentru a rezolva situaţia, altfel se va intra într-o fază de incertitudine foarte delicată. Este motivul pentru care şeful statului francez a considerat foarte important ca unitatea dovedită de Europa faţă de Iran să fie urmată şi de Asia.
Agerpres

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close