Antena 3 CNN Externe Șase morți și zeci de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, la un carnaval din Belgia

Șase morți și zeci de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, la un carnaval din Belgia

O mașină a intrat în mulțimea strânsă la un carnaval din Belgia. Cel puțin șase persoane au murit și aproximativ 30 au fost rănite.

Șase morți și zeci de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime, la un carnaval din Belgia
Sursa foto: Colaj: Twitter
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2022   •   12:22

Incidentul a avut loc în micul oraș Strépy-Bracquegnies, la aproximativ 30 de mile (50 km) sud de capitala Bruxelles. Se pare că mașina a intrat cu viteză într-un grup de aproximativ 60 de persoane care se pregăteau să participe duminică la o paradă de carnaval.

Mai multe persoane sunt grav rănite, iar unele sunt într-o stare critică, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al poliției.

Circumstanțele atacului sunt investigate, dar poliția a spus că a fost exclus un atac terorist.

"Este un accident, unul tragic. Mașina a lovit grupul și a încercat să continue, dar a fost oprită rapid de poliție", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției, Cristina Ianoco.

”Șoferul și celelalte persoane din mașină au fost reținute”, a adăugat ea.

Poliția a negat informațiile anterioare din unele mass-media belgiene conform cărora accidentul ar fi avut loc în timpul unei urmăriri în viteză a poliției.

”Cele mai profunde condoleanțe familiilor și prietenilor celor uciși și răniți în incidentul din această dimineață”, a scris ministrul belgian de Interne Annelies Verlinden pe Twitter.

”Ceea ce trebuia să fie o mare petrecere s-a transformat într-o tragedie”, a adăugat ea. „Urmărim situația îndeaproape.”

×
Subiecte în articol: morti masina multime carnaval Belgia
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close