Antena 3 CNN Externe Satul fals de la graniţa nord-coreeană. Ce se întâmplă aici de peste 60 de ani - VIDEO

Satul fals de la graniţa nord-coreeană. Ce se întâmplă aici de peste 60 de ani - VIDEO

Satul fals de la graniţa nord-coreeană. Ce se întâmplă aici de peste 60 de ani - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captuă video/youtube.com
17 Dec 2017   •   19:17

Satul din nord, Kijong-Dong a fost construit după 1950 și conține clădiri înalte. Guvernul nord-coreean îl prezintă drept un sat în care locuiesc 200 de familii care dețin ferme și duc o viață fericită. În realitate, Kijong-dong este un sat de propagandă nelocuit, construit pentru a reflecta un succes economic imaginar, în încercarea de a atrage dezertori din sud.

“Orașul Păcii”, cum mai este numit de către Coreea de Nord, de la distanță pare un loc perfect, aproape de neimaginat pentru această ţară. Însă, în realitate, electricitatea funcționează doar din când în când iar singurele persoane care populează satul sunt oameni angajați special, de cele mai multe ori aceștia curățând străzile pentru a da impresia că e locuit.

La un kilometru și jumătate de satul Coreei de Nord se află Taesong-Dong, care ţine de Seul. Este locuit de câteva sute de oameni. Aparținând zonei demilitarizate, aceştia sunt scutiți de plata impozitelor dar și de stagiul militar obligatoriu. Însă, de la ora 23 oamenii nu mai au voie să-și părăsească locuințele și nici nu au voie să se mute din sat, potrivit thetelegraph.com.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close