Antena 3 CNN Externe SCANDAL SEXUAL în interiorul Secret Service. Un oficial de rang înalt, suspendat după ce a agresat o angajată

SCANDAL SEXUAL în interiorul Secret Service. Un oficial de rang înalt, suspendat după ce a agresat o angajată

SCANDAL SEXUAL în interiorul Secret Service. Un oficial de rang înalt, suspendat după ce a agresat o angajată
Sursa foto: Foto: jreview.com
09 Apr 2015   •   09:19

Secret Service a suspendat un oficial de rang înalt după ce o angajată l-a acuzat că a agresat-o sexual săptămâna trecută, în afara programului, la sediul agenţiei, a anunţat miercuri unitatea de elită însărcinată cu protecţia preşedintelui american, informează Washington Post (WP) online.
   
Unitatea care investighează infracţiuni de natură sexuală în cadrul Poliţiei din DC şi un inspector general guvernamental investighează acuzaţiile formulate de agentă, potrivit cărora Xavier Morales, un manager din cadrul Diviziei de Securitate, i-a făcut avansuri sexuale nedorite în noaptea de 31 martie, după ce s-au întors de la o petrecere care a avut loc într-un restaurant din centrul oraşului, afirmă doi oficiali din cadrul poliţiei, la curent cu ancheta.
   
Femeia le-a spus anchetatorilor din cadrul poliţiei şi agenţiei că Morales, şeful ei, i-a spus în timpul petrecerii, la Capitol City Brewing Company, că este îndrăgostit de ea şi ar vrea să facă sex, afirmă două surse la curent cu declaraţiile ei. Ulterior, la cartierul general, acuză ea, Morales a încercat să o sărute şi a ţinut-o de mâini când ea a încercat să opună rezistenţă, potrivit celor două surse la curent cu plângerea. Femeia afirmă că a opus rezistenţă până când Morales a renunţat.
   
Morales, prin intermediul unui purtător de cuvânt al agenţiei, a refuzat să comenteze pentru WP şi nu a dat curs nici invitaţiei de a comenta la telefonul personal.
   
Secret Service l-a suspendat administrativ, pe o perioadă nedeterminată, pe Morales, la sfârşitul săptămânii trecute şi i-a înscris numele pe o listă care interzice accesul în sediu, a anunţat un oficial din cadrul agenţiei. Aceasta i-a luat, de asemenea, pistolul şi legitimaţia, după ce anchetatori interni au lansat o revizuire preliminară a plângerii şi au efectuat "interviuri ulterioare concordante", joi după-amiaza, a declarat purtătorul de cuvânt Brian Leary.
   
"Secret Service este o agenţie care le cere angajaţilor săi să se comporte la cel mai înalt nivel de integritate. Aceste acuzaţii sunt tulburătoare", a declarat directorul Joseph P. Clancy, citat într-un comunicat pentru ziar. "Orice ameninţări sau violenţă care ne pun în pericol angajaţii la locul de muncă sunt inacceptabile şi nu vor fi tolerate", a adăugat el.
   
Este vorba despre al doilea incident de conduită ilegală la locul de muncă, în decurs de o lună, care afectează Secret Service. Administraţia Obama anchetează un incident în urma căruia doi agenţi de rang înalt care se întorceau de la o petrecere au intrat, cu o maşină de serviciu, în perimetrul unei investigaţii în desfăşurare la Casa Albă, pe 4 martie.
   
Morales, în vârstă de 48 de ani, face parte dintr-un grup de oficiali pe care Clancy i-a promovat când a preluat, în octombrie, funcţia de director interimar, în urma unei serii de incidente care au determinat Congresul şi administraţia să ceară o nouă conducere şi reformarrea secret Service.
 
Petrecerea de la 31 martie marca desemnarea lui Morales ca şef al Biroului Secret Service de teren din Louisville, un post pe care urma să-l preia săptămâna aceasta. Morales era, anul trecut, preşedintele Asociaţiei ofiţerilor superiori hispanici din poliţia americană. El este căsătorit cu o agentă specială, promovată recent în postul de director adjunct pentru Afaceri Guvernamentale la cartierul general al agenţiei.

×
Subiecte în articol: secret service
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close