Antena 3 CNN Externe Scandal sexual, în Irlanda de Nord: Premierul s-a autosuspendat după o relaţie extraconjugală a soţiei sale (VIDEO)

Scandal sexual, în Irlanda de Nord: Premierul s-a autosuspendat după o relaţie extraconjugală a soţiei sale (VIDEO)

Scandal sexual, în Irlanda de Nord: Premierul s-a autosuspendat după o relaţie extraconjugală a soţiei sale (VIDEO)
12 Ian 2010   •   10:06

Scandal de proporţii pe scena politică din Irlanda de Nord. Premierul Peter Robinson s-a autosuspendat pentru şase săptămâni, din cauza scandalului provocat de o relaţie extraconjugală a soţiei sale. În urmă cu doi ani, Iris Robinson, pe atunci în vârstă de 58 de ani, şi-a înşelat soţul cu un tânăr de 19 ani. Mai mult, profitând de poziţia ei, soţia premierului şi-a ajutat amantul să strângă sume mari de bani, pentru a-şi deschide o afacere.

Premierul nord-irlandez a fost acuzat pe plan local că nu a anunţat autorităţile în legătură cu tranzacţiile financiare ale soţiei sale. Peter Robinson neagă însă orice fel de implicare, dar spune că se retrage temporar pentru a-şi rezolva problemele personale.

"Susţin în continuare că am avut un comportament etic şi adecvat. Este cu atât mai dureros pentru mine, pentru că trec printr-un moment dificil din punct de vedere personal, că trebuie să mă apăr de acuzaţii nefondate şi răuvoitoare." a declarat Peter Robinson.

Săptămâna trecută, Iris Robinson, soţia premierului, şi ea politician, a recunoscut că a avut acum doi ani o relaţie cu un tânăr, pe fondul unor tulburări psihice de care suferea. Oferind puţine detalii, femeia a precizat că şi-a încurajat prietenii să-i susţină financiar iubitul.

Potrivit BBC, doamna Robinson a cerut 50 de mii de lire sterline de la oameni de afaceri pentru ca tânărul să-şi poată deschide un restaurant. Mai mult, soţia premierului a recunoscut că a încercat să se sinucidă în urma acestei relaţii. Femeia se află acum sub tratament psihiatric.

Potivit presei de la Belfast, nu este pentru prima oară când Iris Robinson îşi înşeală soţul.

În urma anunţului de autosuspendare, interimatul va fi asigurat de actualul ministru pentru companii, Arlene Foster.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Irlanda de Nord
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close