Antena 3 Externe Un nou scandal la Vatican, după ce mai mulți cardinali au fost dați în judecată pentru infracțiuni financiare

Un nou scandal la Vatican, după ce mai mulți cardinali au fost dați în judecată pentru infracțiuni financiare

de Alexandru Negrici    |    03 Iul 2021   •   17:06
Un nou scandal la Vatican, după ce mai mulți cardinali au fost dați în judecată pentru infracțiuni financiare
Sursa foto: Getty

Un judecător de la Vatican a dispus sâmbătă ca 10 persoane, inclusiv un cardinal italian, să fie judecaţi pentru presupuse infracţiuni financiare.

Infracţiunile fiscale la care se face referire sunt delapidare, spălare de bani, fraudă, extorcare şi abuz în serviciu, anunţă Reuters.

Printre acuzaţi se numără Cardinalul Angelo Becciu, precum şi foşti şefi ai unităţii de informaţii financiare a Vaticanului şi doi brokeri italieni implicaţi în cumpărarea de către Vatican a unei clădiri într-o zonă de lux din Londra.

Becciu, pe care Papa Francisc l-a demis anul trecut şi care şi-a clamat mereu inocenţa în timpul unei investigaţii de doi ani, a devenit cel mai înalt oficial al Vaticanului pus sub acuzare pentru presupuse infracţiuni financiare.

Conform legii bisericeşti, Papa a aprobat personal decizia judecătorului de a-l investiga şi acuza pe Becciu. Acuzaţiile includ delapidare şi abuz în serviciu.

Brokerii italieni Gianluigi Torzi şi Raffaele Mincione au fost inculpaţi pentru delapidare, fraudă şi spălare de bani.

Torzi, pentru care magistraţii italieni au emis un mandat de arestare în aprilie, a fost de asemenea acuzat de extorcare. Ambii au negat acuzaţiile.

Patru companii asociate cu inculpaţi individuali, două din Elveţia, una din Statele Unite şi una din Slovenia, au fost de asemenea puse sub acuzare.

Procesul urmează să înceapă pe 27 iulie la Vatican, se arată într-un comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close