Antena 3 CNN Externe Scutul de la Deveselu, aproape de a deveni inutil. Rușii au testat arma care nu poate fi învinsă

Scutul de la Deveselu, aproape de a deveni inutil. Rușii au testat arma care nu poate fi învinsă

Scutul de la Deveselu, aproape de a deveni inutil. Rușii au testat arma care nu poate fi învinsă
Sursa foto: foto: Agerpres
31 Mar 2017   •   14:51

Specialistii in aparare sustin ca Rusia pregateste un nou model de racheta hipersonica ce va fi aproape imposibil de interceptat la nivelul actual al tehnologiei militare occidentale, potrivit stirileprotv.ro.

Inclusiv scutul de la Deveselu va deveni inutil in fata noii arme a Kremlinului, potrivit analistului Tim Ripley, citat de Deutsche Welle. Noua racheta, botezata „Zircon”, dar si cu numele de cod 3M22, a fost anuntata de presa oficiala din Rusia inca de anul trecut, cand surse din industria de aparare au anuntat ca au demarat testarea armei, ce ar urma sa fie instalata pe noua generatie de submarine nucleare, clasa Husky.

Zircon este conceputa pentru a atinge viteze de 7.400 de kilometri pe ora, ce o vor face practic imuna la sistemele anti-racheta ale NATO.De altfel, la sfarsitul anului trecut

Vladimir Putin a ordonat intarirea, in 2017, a fortelor nucleare strategice ale Federatiei Ruse, pentru ca acestea sa fie capabile sa strapunga orice scut antiracheta, cum este cel pe care SUA il desfasoara in Europa de Est.

Presedintele rus a cerut dezvoltarea unor "sisteme de rachete capabile sa garanteze strapungerea sistemelor de aparare antiracheta existente sau viitoare"

 

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close