Antena 3 CNN Externe Se poate și mai rău! Țara din Europa care inaugurează o autostradă începută acum 54 de ani

Se poate și mai rău! Țara din Europa care inaugurează o autostradă începută acum 54 de ani

Se poate și mai rău! Țara din Europa care inaugurează o autostradă începută acum 54 de ani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Dec 2016   •   16:34

Cel mai îndelungat proiect de lucrări publice din Italia, o autostradă care traversează regiunea Calabria din sudul Italiei, urmează să fie inaugurată joi, la aproape 54 de ani de la debutul construcţiei, informează DPA.

Data inaugurării a fost fixată în urmă cu 10 luni de fostul premier Matteo Renzi, care a subliniat că respectarea acestui termen limită este o chestiune de mândrie naţională. Cu toate acestea, există îndoieli că infrastructura este gata în proporţie de 100%.

Ceremonia de inaugurare este programată să înceapă la ora 4.30 pm (15.30 GMT).

"Sper că nu va fi doar un exerciţiu de imagine", a declarat Michele Gigliotti, un avocat din oraşul Catanzaro care foloseşte în mod frecvent autostrada.

Agenţia care gestionează reţeaua de autostrăzi din Italia, ANAS descrie autostrada cu o lungime de 443 de kilometri Salerno-Reggio Calabria drept o bijuterie a ingineriei, cuprinzând 190 de tuneluri şi 480 de poduri, viaducte şi pasaje care traversează un teren muntos.

Autostrada trebuia terminată în 1972 şi a fost deschisă traficului în 1974, cu excepţia unei secţiuni de un kilometru afectat de o alunecare de teren care a rămas închisă până în 2014. Alte secţiuni au avut şi ele nevoie de reparaţii majore în ultimii ani.

Cotidianul local Corriere della Calabria a publicat un videoclip are arată mai multe restricţii de trafic pe o singură bandă şi restricţii de viteză, ceea ce sugerează că autostrada are nevoie în continuare de lucrări. O serie de sindicate sugerează că autostrada nu va fi finalizată în proporţie de 100% înainte de 2018 însă un purtător de cuvânt de la ANAS insistă că autostrada este gata iar lucrările care sunt programate pentru lunile următoare sunt doar de mentenanţă.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close