Antena 3 CNN Externe Sebastian Ghiţă, reținut pentru 48 de ore de anchetatorii sârbi. Ce se va întâmpla după expirarea termenului

Sebastian Ghiţă, reținut pentru 48 de ore de anchetatorii sârbi. Ce se va întâmpla după expirarea termenului

Sebastian Ghiţă, reținut pentru 48 de ore de anchetatorii sârbi. Ce se va întâmpla după expirarea termenului
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Apr 2017   •   19:30

Procuratură sârbă de decis vineri reţinerea lui Sebastian Ghiţă pentru 48 de ore pentru posesie de documente de identitate false, relatează agenţia Tanjug. 

El va fi prezentat instanţei supreme sârbe, care va decide ce măsură va lua în privinţa sa. 

Oficiali de la Belgrad au declarat anterior, pentru Agerpres, că Sebastian Ghiţă va fi judecat de o instanţă din Serbia, procesul urmând să înceapă cel mai târziu peste o lună de zile. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională de către autorităţile române, a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri, la Belgrad. El a prezentat poliţiştilor sârbi un paşaport sloven fals, delict pedepsit în Serbia cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. 

Între România şi Serbia nu există acord de extrădare, cele două state urmând să poarte negocieri în acest caz.

Citește și:  Cum a fentat Sebastian Ghiţă filajul, după petrecerea de la SRI

La emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, Andreea Sava a prezentat în ce condiții pot refuza extrădarea autoritățile sârbe, în cazul fostului deputat Sebastian Ghiță.

Toate actele de extrădare se vor întocmi conform Convenţiei europene de extrădare, o înțelegere între cele două state completate de protocoale adiţionale. Între România și Serbia funcționează un tratat din 18 octombrie 1960 între Republica Socialistă Romană și Republica Populara Federativă Iugoslavia privind asistența juridică.

Conform Tratatului, părtile se obligă să-si extrădeze reciproc, la cerere, persoane aflate pe teritoriul lor, în vederea urmăririi penale, judecarii sau executarii pedepsei.

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close