Antena 3 CNN Externe Secretarul de Stat american, John Kerry, a ajuns în Afganistan pentru o vizită-surpriză

Secretarul de Stat american, John Kerry, a ajuns în Afganistan pentru o vizită-surpriză

Secretarul de Stat american, John Kerry, a ajuns în Afganistan pentru o vizită-surpriză
de N.B.    |    25 Mar 2013   •   15:16

John Kerry, Secretarul de Stat american, a ajuns luni la Kabul, pentru o vizită-surpriză în Afganistan, unde va încerca să detensioneze relaţiile actuale între ţara sa şi Kabul, relatează AFP.

Kerry va avea întrevederi cu preşedintele afgan Hamid Karzai într-un context de tensiuni, după ce acesta din urmă, susţinut de Washington din 2001, a criticat recent prezenţa militară americană în ţara sa.
   
"El (Kerry) va aminti clar că Statele Unite se vor angaja în manieră durabilă în Afganistan şi acest angajament va continua după tranziţie", care trebuie să se încheie la sfârşitul lui 2014, "iar drumul nu va fi fără obstacole", a declarat pentru presă un oficial american care îl însoţeşte.
   
La începutul lui martie, Karzai, care îşi încheie ultimul mandat de preşedinte în primăvara lui 2014, a sugerat că rebelii talibani, duşmanii comuni ai Kabulului şi Washingtonului, ar fi aliaţi ai trupelor americane.
   
Declaraţia a fost foarte criticată de aliaţii occidentali. Şeful forţei NATO în Afganistan, generalul american Joseph Dunford, a avertizat că ar putea provoca o intensificare a atacurilor împotriva trupelor coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite.

×
Subiecte în articol: John Kerry Kabul
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close