Antena 3 CNN Externe Secretul din spatele morții cumplite a lui Kim Jong Nam. Adevăratul motiv pentru care liderul de la Phenian a ordonat asasinarea fratelui său

Secretul din spatele morții cumplite a lui Kim Jong Nam. Adevăratul motiv pentru care liderul de la Phenian a ordonat asasinarea fratelui său

Secretul din spatele morții cumplite a lui Kim Jong Nam. Adevăratul motiv pentru care liderul de la Phenian a ordonat asasinarea fratelui său
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
26 Sep 2017   •   22:35

Kim Jong Un a vrut să-și asasineze fratele vitreg în modul cel mai cumplit, la începutul acestui an, pentru a ”îngrozi lumea” și pentru a insufla teama în rândul celor care îi pun la îndoială autoritatea, se arată într-un raport citat de foxnews.com.

Asasinarea îndrăzneață a lui Kim Jong Nam, din februarie, efectuată de două prostituate pe aeroportul din Kuala Lumpur, Malaezia, a rămas, în mare parte, învăluită în mister, însă mai multe rapoarte publicate în presa din Coreea de Sud se arată că liderul de la Phenian a stat la baza operațiunii.

O agenție de spionaj sud-coreeană a anunțat inițial că asasinarea face parte dintr-un complot pe cinci ani al liderului de la Phenian.

Ulterior, un profesor de la Universitatea din Coreea de Sud susține că asasinarea lui Kim Jong Nam face parte dintr-un plan mult mai mare, prin care liderul nord-coreean a dorit să transmită un mesaj.

”Phenianul a vrut să transmită lumii un mesaj prin uciderea publică lui Kim Jong Nam. A vrut să oripileze lumea prin folosirea unei arme chimice într-un aeroport. Kim Jong Un vrea să domnească pentru multă vreme, motiv pentru care încearcă să se impună drept o mare putere. Singura metodă prin care poate face asta este apelând la frica inspirată de armele sale”, a spus profesorul.
 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close