Antena 3 CNN Externe Senator american: SUA ar putea fi nevoite să atace Iranul

Senator american: SUA ar putea fi nevoite să atace Iranul

Senator american: SUA ar putea fi nevoite să atace Iranul
Sursa foto: Foto: opposingviews.com
07 Noi 2010   •   13:56

Statele Unite ar putea fi nevoite să atace Iranul pentru a pune capăt ambiţiilor nucleare ale acestei ţări, dar ar putea exista şi o "confruntare" cu China din cauza politicii monetare a acestei ţări, avertizează senatorul american Lindsey Graham (foto), citat de AFP.
   
Inspirat din succesul electoral al Partidului Republican, senatorul Lindsey Graham a declarat că şi-ar dori o iniţiativă "îndrăzneaţă" în relaţia cu Iranul.
   
"Dacă preşedintele Barack Obama decide să aibă o atitudine dură faţă de Iran mergând dincolo de sancţiuni, cred că va primi un sprijin important din partea republicanilor pentru că nu putem permite Iranului să fabrice arme nucleare", explică senatorul, în cursul unei reuniuni pe tema securităţii internaţionle desfăşurată în provincia canadiană Nova Scotia.
   
"Ultimul lucru pe care îl doresc Statele Unite este un alt conflict militar, dar ultimul lucru de care lumea are nevoie este ca Iranul să se doteze cu arme nucleare. Ideea politicii de izolare nu mai este valabilă în privinţa Iranului", subliniază Graham.
   
O intervenţie împotriva Iranului ar putea fi necesară "nu doar pentru neutralizarea programului nuclear, ci şi pentru distrugerea Forţelor navale, a Forţelor aeriene şi pentru a da o lovitură decisivă Gardienilor Revoluţiei, mai precis pentru eliminarea acestui regim", insistă senatorul republican.
   
La rândul său, senatorul democrat Mark Udall a insistat asupra ideii menţinerii sancţiunilor împoptriva Iranului, subliniind însă că "toate opţiunile rămân valabile".
   
Lindsey Graham a avertizat şi asupra riscului unei posibile "perioade de confruntare" cu China din cauza politicii monetare "frauduloase" a acestei ţări.
   

×
Subiecte în articol: senator SUA atac
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close