Antena 3 CNN Externe Un senator din SUA spune că ar fi nevoie de trupe americane în Ucraina. Reacția Casei Albe

Un senator din SUA spune că ar fi nevoie de trupe americane în Ucraina. Reacția Casei Albe

Senatorul Chris Coons a spus că ar fi nevoie ca SUA să-și intensifice sprijinul militar pentru Ucraina, dacă președintele rus Vladimir Putin escaladează și repetă tacticile îngrozitoare folosite în războiul de 11 ani din Siria, sugerând trimiterea de trupe americane în război. Casa Albă a reacționat în urma acestor declarații.

Un senator din SUA spune că ar fi nevoie de trupe americane în Ucraina. Reacția Casei Albe
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    19 Apr 2022   •   08:56

”Îmi fac griji profund că ceea ce se va întâmpla în continuare este că vom vedea Ucraina transformându-se în Siria. Poporul american nu se poate întoarce de la această tragedie din Ucraina. Cred că istoria secolului 21 se bazează pe cât de feroce apărăm libertatea în Ucraina și că Putin se va opri doar când îl vom opri”, a spus Coons duminică la emisiunea ”Face the Nation” de la CBS, când a fost întrebat dacă sprijină implicarea directă a armatei americane în Ucraina. 

Săptămâna trecută, Coons a spus că factorii de decizie din SUA trebuie să stabilească linii directoare clare cu privire la utilizarea forței militare – inclusiv trimiterea de trupe – dacă Rusia folosește arme chimice sau dacă orice fel de accident duce la moartea membrilor militarilor americani din regiune.

”Ne aflăm într-un moment foarte periculos, în care este important ca, într-un mod bipartizan și măsurat, noi, cei din Congres și administrația, să ajungem la o poziție comună cu privire la momentul în care suntem dispuși să facem următorul pas și să trimitem nu doar arme, ci și trupe pentru a ajuta în apărarea Ucrainei”, a spus senatorul, care face parte din Comisia de Relații Externe a Senatului, în cadrul unei discuții găzduite de Universitatea din Michigan.

”Dacă răspunsul nu este niciodată, atunci invităm la un alt nivel de escaladare a brutalității din partea lui Putin”, a adăugat acesta, potrivit Huffpost.

Coons a încercat să-și clarifice observațiile luni, scriind pe Twitter că ”nu a cerut trupelor americane să intre în războiul din Ucraina”.

Reacția Casei Albe

Casa Albă a declarat luni că nu este de acord cu evaluarea senatorului democrat Chris Coons conform căreia oficialii americani trebuie să discute despre posibilitatea ca trupele americane să fie în cele din urmă trimise în războiul dintre Rusia și Ucraina.

”Senatorul Coons este un prieten apropiat al președintelui și al administrației și pur și simplu nu suntem de acord cu propunerea sa”, a declarat secretarul de presă Jen Psaki reporterilor la conferința de presă zilnică. ”Președintele nu are de gând să trimită trupe să ducă un război cu Rusia. El crede că nu este în interesul nostru de securitate națională”, a adăugat.

Joe Biden a exclus în repetate rânduri trimiterea de trupe pentru a lupta în Ucraina, în timp ce lucrează cu aliații occidentali pentru a impune sancțiuni economice marilor bănci ale Rusiei, oligarhilor și lui Vladimir Putin din cauza invaziei Ucrainei. Conflictul, care a intrat în cea de-a opta săptămână, a unit o mare parte a comunității internaționale împotriva Moscovei, iar Putin a fost acuzat că a comis crime de război împotriva Ucrainei.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close