Antena 3 CNN Externe Serviciile de informații militare britanice: Rusia continuă să atace civilii

Serviciile de informații militare britanice: Rusia continuă să atace civilii

Rusia continuă să atace civili ucraineni și se concentrează asupra Donbas, Mariupol și Mykolaiv, potrivit serviciilor de informații militare britanice. Totodată, Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general.

Serviciile de informații militare britanice: Rusia continuă să atace civilii
Sursa foto: Twitter @Forbes
de Gabriel Dano    |    09 Apr 2022   •   11:41

În urma retragerii de la Kiev, trupele de la Kremlin și-au îndreptat atenția spre est, susținute de rachete de croazieră lansate de forțele navale ruse, scrie Sky News, citat de Mediafax.

Într-o declarație de sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării a afirmat: „cu toate acestea, ambițiile rusești de a stabili un coridor terestru între Crimeea și Donbas continuă să fie zădărnicite de rezistența ucraineană".

Între timp, The Guardian anunță că Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor de luptă din Ucraina, instalând un nou general cu o vastă experiență în operațiunile rusești din Siria, potrivit unui oficial occidental.

Astfel, generalul Alexander Dvornikov conduce acum invazia, a declarat sursa respectivă pentru BBC. Comandantul are multă experiență în operațiunile rusești din Siria, motiv pentru care rușii ne așteaptă la îmbunătățirea controlului general.

Instalarea noului comandant a fost făcută în încercarea de a îmbunătăți coordonarea între unități, deoarece anterior forțele rusești au fost organizate și comandate separat.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close