Antena 3 CNN Externe Ministrul grec al turismului, anunț neașteptat. Când se va încheia sezonul turistic în Grecia în 2022

Ministrul grec al turismului, anunț neașteptat. Când se va încheia sezonul turistic în Grecia în 2022

Și anul acesta mulți români aleg să își petreacă vacanțele de vară în Bulgaria sau Grecia și bifează litoralul românesc doar în weekend. Rămân în topul preferințelor stațiuni din Bulgaria sau Grecia.

Ministrul grec al turismului, anunț neașteptat. Când se va încheia sezonul turistic în Grecia în 2022
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    05 Iul 2022   •   21:32

Grecia înregistrează un interes chiar mai mare al turiștilor față de 2019. Astfel, Mykonos și Rhodos se bucură de o creștere de 29%, Chania 26%, Heraklion 23%, Santorini 20% și Salonic împreună cu Halkidiki 19%, în timp ce Atena este, de asemenea, foarte solicitată în turismul urban, locul al treilea.

Ministrul elen al Turismului, Vassilis Kikilias, se mândrește cu interesul pe care țara sa reușește să-l trezească vizitatorilor străini, în condițiile în care Grecia se află în primele zece destinații turistice europene care au înregistrat cele mai mari creșteri față de 2019.

Iar insula Thassos este fruntașă, fiind o alegere extrem de populară pentru români.

„Thassos este plin, punem Kastoria pe harta turistică, unde voi merge mâine. Epirul – care era cea mai săracă Regiunea din Europa în urmă cu câțiva ani – a devenit o destinație, Ioannina, Metsovo, Aristi, Papigo în călătoriile de iarna, weekend-urile și vara. Susținem aceste destinații alternative. Egina are o ocupare de 92% iar în Peloponez sezonul turistic, din câte se pare, va merge până în noiembrie.

Germanii și turoperatorii din Franța, cer pachete pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie”, a declarat ministrul.

„Oriunde în Grecia se găsesc locuri pentru vacanțe magice pentru toate portofelele. Vă voi spune o experiență personală: Karpathos este între Rodos și Creta, în sud-estul Mării Egee. Are 110 plaje, o insulă magică. Are cazări foarte ieftine. Frumoasa noastră țară are o mulțime de opțiuni”, a adăugat Vassilis Kikilias.

×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close