Antena 3 CNN Externe Sindromul stresului informatic, identificat în urma unui studiu

Sindromul stresului informatic, identificat în urma unui studiu

Sindromul stresului informatic, identificat în urma unui studiu
Sursa foto: barbat
28 Apr 2010   •   23:38

Calculatorul poneşte exasperant de lent? Te confrunţi des cu pene de curent? Ai nevoie aproape în fiecare zi de un informatician? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt afirmative, aveţi mare grijă! S-ar putea să suferiţi de sindromul stresului informatic.

Potrivit unui studiu realizat de Chief Marketing Officer Council (CMOC) şi preluat de AFP, printre cauzele sindromului stresului informatic se numără "computerele şi dispozitivele complicate şi frustrante, penele de curent, viruşii şi aşteptările lungi pentru rezolvarea acestor probleme".

"Actualii consumatori de conţinuturi digitale sunt din ce în ce mai enervaţi de problemele tehnologice din viaţa lor de zi cu zi", se arată în studiul realizat cu ajutorul a 1.000 de persoane din America de Nord.

Aproximativ 94% dintre participanţii la studiu au declarat că trebuie să folosească zilnic laptopurile şi computerele. "Computerele au devenit atât de importante încât s-au transformat în probleme cu două tăişuri", susţine Murray Feingold. "Când funcţionează bine, computerele sunt formidabile. Dar când ceva nu merge bine, intrăm imediat în panică şi asta numesc eu sindromul stresului informatic", a adăugat Feingold.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu calculator laptop
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close