Antena 3 CNN Externe Lupte grele în Siria! 35 de combatanți au fost uciși în provincia Alep

Lupte grele în Siria! 35 de combatanți au fost uciși în provincia Alep

Lupte grele în Siria! 35 de combatanți au fost uciși în provincia Alep
de S.T.    |    11 Apr 2016   •   08:52

Cel puțin 19 membri ai Frontului Al-Nosra, filiala siriană Al Qaida, și din grupuri de rebeli aliate, precum și 16 combatanți proregim au fost uciși în ultimele 24 de ore în lupte în provincia Alep, a anunțat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Regimul a lansat de asemenea butoaie cu explozibil asupra unui cartier din nord-estul orașului Alep, rănind mai multe persoane, inclusiv copii, potrivit OSDO.

„Lupte grele au izbucnit după miezul nopții (duminică) pe mai multe fronturi în sudul provinciei Alep”, a declarat ONG-ul care dispune de o largă rețea de surse în Siria.

Combatanți ai mișcării șiite libaneze Hezbollah luptă alături de trupele regimului sirian și alte miliții loialiste împotriva jihadiștilor și grupurilor aliate de rebeli, a precizat OSDO.

Un armistițiu între regimul lui Bashar al-Assad și rebeli a permis trupelor guvernamentale să se concentreze asupra luptei împotriva jihadiștilor, excluși din acest acord inițiat de Washington și Moscova.

Încetarea focului este în general respectată de la intrarea ei în vigoare la 27 februarie în toată Siria, dar luptele continuă în zonele unde Frontul Al-Nosra este activ, amintește France Presse.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Siria al Qaida
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close