Antena 3 Externe Siria adoptă o măsură fără precedent după septembrie 2009. Cetățenii turci sunt cei mai afectați

Siria adoptă o măsură fără precedent după septembrie 2009. Cetățenii turci sunt cei mai afectați

17 Dec 2015   •   20:04
Siria adoptă o măsură fără precedent după septembrie 2009. Cetățenii turci sunt cei mai afectați
Sursa foto: Foto: Pixabay.ro

Guvernul sirian a anunțat joi că a decis să impună de acum vize cetățenilor turci care doresc să intre în Siria, ceea ce nu a fost cazul de la acordul bilateral privind renunțare la vize convenit între Damasc și Ankara, în septembrie 2009, relatează AFP.

'În urma deciziei luate de Ministerul de Externe turc la 9 decembrie (...) guvernul sirian, în baza principiilor de reciprocitate și de suveranitate națională, a decis la rândul său să refuze intrarea în Siria a cetățenilor turci fără vize', a anunțat Ministerul de Externe sirian.

'Guvernul turc este responsabil de consecințele acestei decizii asupra relațiilor între popoarele sirian și turc', se arată într-un comunicat publicat de agenția de presă oficială Sana.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Ministerul de Extern turc a dat însă asigurări că 'nu există nicio schimbare în politica vizelor pentru sirieni', precizând că 'cetățenii sirieni sunt scutiți de vize pe o perioadă cuprinsă între 90 de zile și șase luni'.

Fost aliat al Siriei, Ankara a întrerupt relațiile diplomatice cu președintele sirian Bashar al-Assad de la declanșarea revoltei populare, în martie 2011. Reprimarea ce a urmat și declanșarea unui conflict armat au determinat Turcia să treacă de partea opoziției siriene.

La rândul său, guvernul sirian acuză Turcia că antrenează combatanți ai opoziției, că facilitează intrarea lor în Siria și că susține grupări extremiste.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close