Antena 3 Externe Siria: peste 500 de morţi în luptele pentru un aeroport militar

Siria: peste 500 de morţi în luptele pentru un aeroport militar

de S.T.    |    24 Aug 2014   •   23:06
Siria: peste 500 de morţi în luptele pentru un aeroport militar
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Peste 500 de soldaţi sirieni şi jihadişti ai Statului Islamic au fost ucişi de marţi în luptele la aeroportul militar Tabqa din provincia de nord Raqa, cucerită de insurgenţi duminică, a anunţat un ONG sirian.

"170 de soldaţi sirieni, inclusiv ofiţeri şi subofiţeri, au fost ucişi duminică în ofensiva ce a permis jihadiştilor Statului Islamic să ocupe aeroportul Tabqa", a declarat într-un email trimis AFP Observatorul sirian pentru drepturile omului, care a raportat deja 25 de soldaţi ucişi în lupte.

Printre jihadişti, 346 au murit de marţi seară, ridicând la 541 bilanţul total al morţilor în şase zile, potrivit OSDH.

Potrivit acestui ONG ce se bazează pe o reţea largă de surse civile, medicale şi militare şi care citează informaţii neconfirmate, combatanţii Statului Islamic au procedat la execuţii după ce au ocupat aeroportul Tabqa.

Acest aeroport a fost ultimul bastion al regimului în provincia Raqa, controlată acum în totalitate de SI.

În iulie şi la începutul lunii august, grupul a izgonit armata din două baze importante din Raqa, baza 93 și divizia 17, după ce a ucis mai mult de o sută de soldaţi.

×
Subiecte în articol: jihadisti statul islamic Siria morti Siria
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close