Antena 3 CNN Externe Siria. Un ONG a dat publicităţii înregistrări în care combatanţii pro-regim execută rebeli

Siria. Un ONG a dat publicităţii înregistrări în care combatanţii pro-regim execută rebeli

Siria. Un ONG a dat publicităţii înregistrări în care combatanţii pro-regim execută rebeli
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Noi 2012   •   15:04

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a difuzat sâmbătă înregistrări în care apar combatanţi pro-regim care execută cu arme automate rebeli deţinuţi şi taie urechile unor persoane moarte, transmite AFP.
   
Difuzarea intervine la două zile de la cea a unei înregistrări care prezintă acte de violenţă comise de insurgenţi.
   
O primă înregistrare, care, potrivit directorului OSDO Rami Abdel Rahmane, a fost făcută în iulie în regiunea Latakia (nord-vest), prezintă un bărbat în uniformă militară arătând o ureche şi un cuţit în faţa camerei de luat vederi, în timp ce râde.
   
"Iată urechea unui câine, le vom da o lecţie", spune el, făcând aluzie la rebeli.
   
O altă înregistrare video, datând din februarie şi făcută la Deraa (sud), arată indivizi, unii în civil, alţii în uniforme, omorând cu arme automate oameni pe care îi prezintă ca fiind rebeli.
   
"Aceste înregistrări mi-au fost furnizate de militanţi, după difuzarea cu două zile în urmă a unei înregistrări ce prezintă acte de violenţă comise de rebeli. Din prima zi a revoluţiei, regimul comite crime de război şi crime împotriva umanităţii, dar aceste crime nu justifică deloc crimele celeilalte părţi", a declarat pentru AFP Abdel Rahmane.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close