Antena 3 CNN Externe Situaţia începe să se calmeze în Coreea de Nord. Phenianul a retras două rachete din instalaţia de lansare

Situaţia începe să se calmeze în Coreea de Nord. Phenianul a retras două rachete din instalaţia de lansare

Situaţia începe să se calmeze în Coreea de Nord. Phenianul a retras două rachete din instalaţia de lansare
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2013   •   09:35

Coreea de Nord a retras două rachete din instalaţia de lansare, pe coasta de est. Anunţul a fost făcut de oficialii americani, în contextul unei scăderi a tensiunilor în peninsulă, relatează AFP.

Aceste rachete, de tip "Musudan", erau pregătite să fie lansate în orice moment, dar au "fost retrase" din instalaţia de lansare, a declarat luni seara un oficial din domeniul apărării americane.

Acest gest al Coreei de Nord arată că nu mai există o ameninţare iminentă de lansare de rachete. Phenianul va fi nevoit să refacă numeroase pregătiri pentru a putea fi din nou pregătit să lanseze rachete, afirmă doi oficiali americani.

Numeroasele ameninţări proferate în ultimele săptămâni de către Coreea de Nord au determinat Statele Unite şi aliaţii săi, Japonia şi Coreea de Sud, să adopte măsuri în cazul unui tir.

Tokyo şi Seulul şi-au sporit apărarea antirachetă, în timp ce armata americană a mobilizat două distrugătoare echipate cu arme antirachetă şi radare puternice pentru a contracara o posibilă lansare.

 


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close