Antena 3 CNN Externe Siturile arheologice siriene, victime colaterale ale războiului civil. IMAGINI DIN SATELIT

Siturile arheologice siriene, victime colaterale ale războiului civil. IMAGINI DIN SATELIT

Siturile arheologice siriene, victime colaterale ale războiului civil. IMAGINI DIN SATELIT
Sursa foto: Foto:emirates247.com
27 Sep 2014   •   18:31

Un raport al ONU publicat în august a arătat că peste 191.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Siria, de la începutul războiului civil, în urmă cu trei ani. Acestora li se adaugă peste 3 milioane de refugiaţi care şi-au părăsit căminele de teama bombardamentelor.

Spitale, şcoli, sisteme de transport şi de acordare de asistenţă medicală au fost distruse în timpul confruntărilor. Odată cu ele, au fost afectate şi comorile arheologice din Siria, scrie independent.co.uk.

Imagini din satelit arată că 5 din cele 6 situri siriene, care aparţin Patrimoniului Mondial, au fost deteriorate, de la începutul conflictului, în 2001, susţine Asociaţia Americană pentru Progresul Ştiinţei (AAAS).

Potrivit imaginilor prezentate de AAAS, oraşul antic de la Alep, oraşul antic de la Bosra şi situl Crac des Chevaliers, au fost cel mai afectate de bombardamente.

Analiza imaginilor arătă că daunele cele mai mari sunt în Alep, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume. La Marea Moschee din Alep remarcăm distrugerea acoperişului şi a unui minaret.

Oraşul antic de la Alep



Oraşul antic de la Bosra



Situl Crac des Chevaliers




×
Subiecte în articol: Siria raport ONU
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close