Antena 3 CNN Externe Soarele arde Europa. Cod ROŞU de caniculă în Italia. Au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi din acest an

Soarele arde Europa. Cod ROŞU de caniculă în Italia. Au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi din acest an

Soarele arde Europa. Cod ROŞU de caniculă în Italia. Au fost înregistrate cele mai ridicate temperaturi din acest an
Sursa foto: Foto:Ap
23 Aug 2012   •   08:06

Valul de căldură care s-a abătut asupra Europei, afectează toată partea de sud a continentului. Autorităţile din Italia au emis un codul roşu de caniculă după ce meteorologi au înregistrat cele mai mari temperaturi din acest an. În acelaşi timp, Spania şi Bosnia şi Herţegovina sunt lovite de o serie de incendii care se răspândesc rapid, pe suprafeţe de vegetaţie tot mai mari.

Până miercuri, 11 oraşe de pe teritoriul italian au înregistrat cele mai mari temperaturi din acest an. Termometrul arăta 40 de grade la Roma, iar cei mai afectaţi au fost turiştii, care şi-au dat planurile peste cap, din cauza caniculei.

Şi peninsula Iberică este afectată de valul de căldură. Temperaturile ridicate au provocat deja mai multe incendii. Pompierii se luptă şi la această oră să stingă flăcările din regiunea spaniolă Leon, unde zece mii de hectare au fost devastate de flăcări în ultimele cinci zile. De altfel, Spania se confruntă cu cele mai puternice incendii din ultimul deceniu.

Căldura excesivă a făcut ravagii şi în Bosnia şi Herţegovina, unde un incendiu, izbucnit în urmă cu două zile, ameninţă siguranţa localnicilor din zona lacului Boracko, în estul ţării.

Până la acest moment, nu au fost raportate victime ale incendiilor.


×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close