Antena 3 CNN Externe Trei soldați ruși, aflați în misiune de aprovizionare cu armament, s-au aruncat în aer, după ce s-au îmbătat

Trei soldați ruși, aflați în misiune de aprovizionare cu armament, s-au aruncat în aer, după ce s-au îmbătat

Trei militari ruși și-au pierdut viața într-o explozie cauzată de o grenadă, în timp ce erau în misiune, însă au făcut o pauză pentru a face un grătar și să bea.

Trei soldați ruși, aflați în misiune de aprovizionare cu armament, s-au aruncat în aer, după ce s-au îmbătat
Sursa foto: Telegram/ VChK-OPGU
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2023   •   12:48

Trei militari ruși din Districtul Militar Central au murit într-o explozie cauzată de o grenadă, în timp ce desfășurau o misiune, dar înainte de incident, au oprit pentru a pregăti un grătar și a consuma alcool.

Acești trei bărbați fuseseră desemnați să meargă în orașul Rossoș din regiunea Voronej, Rusia, pentru a achiziționa echipament militar.

Militarii făceau parte dintr-un grup de cinci oameni care au primit permisiunea de a părăsi baza pentru trei zile, în scopul de a livra echipamentul necesar.

Aceștia au decis că au suficient timp la dispoziție pentru a-și îndeplini misiunea, așa că au închiriat o casă în Rossoș, pe strada Chapaev, pentru a sărbători și a se relaxa, organizând un grătar și consumând băuturi alcoolice.

Citește și: Un vas cu cereale ucrainene a părăsit, în premieră, un port ucrainean la Marea Neagră | "Coridorul umanitar" trece pe lângă România

Cu toate acestea, pe măsură ce consumau băuturile, atmosfera s-a tensionat, și au început să se certe, conform relatărilor vecinilor.

Situația a escaladat în cursul serii de sâmbătă, culminând cu o explozie puternică, care ulterior s-a dovedit a fi provocată de o grenadă, cel mai probabil detonată accidental.

Înainte de explozie, doi dintre militari au intrat în casă și au scăpat nevătămați, în timp ce ceilalți trei au rămas afară și au murit în explozie

Autoritățile au ajuns la fața locului abia în dimineața următoare, după ce localnicii au descoperit ce s-a întâmplat.

Imagini filmate în cursul dimineții au arătat cadavrele militarilor îmbrăcați în uniforme militare, în apropierea lor fiind observate semne ale petrecerii, inclusiv o tigaie, potrivit Telegram/ VChK-OPGU.

Oficialii locali au confirmat că trei persoane au murit în Rossoș ca urmare a exploziei unei grenade, potrivit TASS.

Deși nu s-au oferit detalii suplimentare, în mediul online s-a speculat că cei trei militari care au rămas afară și s-au certat fie au amenințat unul pe altul cu grenada, fie au declanșat-o accidental. 

×
Subiecte în articol: militari rusi Rusia grenada
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close