Antena 3 CNN Externe Soţia preşedintelui Assad este interzisă pe teritoriul UE

Soţia preşedintelui Assad este interzisă pe teritoriul UE

Soţia preşedintelui Assad este interzisă pe teritoriul UE
23 Mar 2012   •   13:51

Uniunea Europeană se pregăteşte, din nou, să sancţioneze aspru regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

De data aceasta sunt vizaţi membrii familiei lui Assad, în frunte cu Asma, soţia acestuia şi mama liderului de la Damasc. Totodată, sunt luate în colimator o soră şi o cumnată a controversatului conducător sirian.

Se aşteaptă ca miniştrii europeni, care se întâlnesc la Bruxelles, să blocheze bunurile şi să îngheţe conturile rudelor lui Assad. În acelaşi timp,  se preconizează şi o interdicţie de a intra pe teritoriul UE, a femeilor din familia preşedintelui.

Alte sancţiuni vor fi impuse altor opt demnitari sirieni, dar şi unor companii din industria petrolieră a ţării, relatează agenţia Reuters.

Până acum, Uniunea Europeană a mai aplicat 12 măsuri de constrângere a regimului Assad. 150 de persoane şi firme, apropiate guvernului de la Damasc, au fost trecute deja pe o listă neagră.

Prima doamnă siriană, Asma al-Assad, este cetăţean britanic cu drepturi depline, iar o eventuală restricţie de a pătrunde pe teritoriul UE, nu îi va atrage după sine şi o interdicţie de a intra în Marea Britanie.
"Cetăţenilor britanici nu li se poate ridica dreptul de a intra în Marea Britanie, chiar dacă lor le este interzis accesul în Uniunea Europeană", a precizat purtătorul de cuvânt al Agenţie Vamale din Londra.

Un diplomat de la Bruxelles nu a contrazis acest punct de vedere, dar a completat că doamna Assad nu va putea călători în 26 de state, membre ale Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria Marea Britanie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close