Antena 3 CNN Externe Spania cere despăgubiri pentru informaţiile false referitoare la castraveţii contaminaţi cu E-coli

Spania cere despăgubiri pentru informaţiile false referitoare la castraveţii contaminaţi cu E-coli

Spania cere despăgubiri pentru informaţiile false referitoare la castraveţii contaminaţi cu E-coli
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
01 Iun 2011   •   12:44

Spania va cere despăgubiri Comisiei Europene pentru prejudiciile cauzate de informaţiile false privind castraveţii contaminaţi cu bacteria E-coli. Fermierii spanioli sunt devastaţi: nu-şi mai pot vinde marfa, au fost nevoiţi să arunce la gunoi tone de castraveţi şi au suferit pierderi uriaşe. Problema e că NU castraveţii spanioli erau de vină pentru răspîndirea bacteriei e coli. Sursa infecţiei este în continuare necunoscută.

Jurnaliştii germani au lansat o nouă ipoteză. E posibil ca legumele infestate să fi fost adăugate unui transport din Spania şi să nu provină de acolo. Potrivit documentelor de transport, au fost trimise unui comerciant din Koln exact 23.109 kilograme de castraveţi. El i-a trimis mai departe.

Deşi legumele pierd din greutate la transport şi depozitare, în Hamburg au ajuns 23.738 de kilograme. Şase sute de kilograme în plus. Ar fi fost aduse la Hamburg chiar de către un comerciant german. Firma acestuia nu mai funcţionează însă de câteva zile. De altfel, în Spania, considerată zile la rând focarul infecţiei, nu a fost semnalat până acum niciun caz.

Spaniolii spun că au înregistrat pierderi de 7-8 milioane de euro pe zi. La noi e deocamdată linişte. Specialiştii spun însă că, pentru a evita orice neplăcere, legumele trebuie spălate din abundenţă.

 





×
Subiecte în articol: Spania castraveti e-coli
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close