Antena 3 CNN Externe Spania înfiinţează o comisie specială pentru gestionarea crizei provocate de virusul Ebola

Spania înfiinţează o comisie specială pentru gestionarea crizei provocate de virusul Ebola

Spania înfiinţează o comisie specială pentru gestionarea crizei provocate de virusul Ebola
de S.T.    |    10 Oct 2014   •   19:41

Guvernul spaniol a anunţat, vineri, înfiinţarea unei comisii interministeriale speciale pentru gestionarea crizei provocate de virusul Ebola, după ce o asistentă a fost internată într-un spital din Madrid, în primul caz de contaminare cu acest virus în afara Africii, relatează AFP.

De altfel, premierul Mariano Rajoy s-a aflat vineri într-o vizită la spitalul unde asistenta Teresa Romero se află în stare critică, dar stabilă.
Comisia înfiinţată de Guvernul de la Madrid, formată din reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, de Externe, Apărării şi de Interne, va fi asistată de un comitet ştiinţific în problema Ebola, a anunţat, într-o conferinţă de presă, vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria.

Asistenta, care a contractat virusul după ce acordat îngrijiri medicale celor doi misionari spanioli infectaţi cu Ebola care au murit la Madrid, a fost internată în spital luni, după ce a semnalat în mai multe rânduri că se simte rău, fără să declanşeze alerta medicală.

Ebola inclusă în programele naţionale de sănătate: "Acum putem face şi noi teste. Avem tot ceea ce este nevoie"

Opoziţia şi sindicatele angajaţilor din sănătate au criticat gestionarea crizei, iar numeroase deficienţe au fost dezvăluite în aplicarea procedurilor stabilite în cazurile pacienţilor infectaţi cu Ebola.

Pe de altă parte, alte şapte persoane au fost internate preventiv joi în spitalul în care sunt examinate persoanele care ar fi putut fi contaminate de Ebola, ridicând numărul spitalizărilor la 14. Dintre acestea, singurul caz confirmat de Ebola este cel al asistentei în vârstă de 44 de ani.

Citeşte şi:

Ameninţarea Ebola, comparată cu epidemia de SIDA. În America, febra hemoragică stârneşte îngrijorare în rândul populaţiei

×
Subiecte în articol: Spania Ebola virusul Ebola criza Mariano Rajoy
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close