Antena 3 CNN Externe Spania. Oraş acoperit de grindină, în urma unei furtuni puternice (VIDEO)

Spania. Oraş acoperit de grindină, în urma unei furtuni puternice (VIDEO)

Spania. Oraş acoperit de grindină, în urma unei furtuni puternice (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Sep 2010   •   12:57

O furtună  puternică, însoţită de grindină,  s-a abătut asupra oraşului spaniol Caceres. "Codul portocaliu" pentru ploi şi furtuni a fost în vigoare, vineri, şi la Madrid şi în majoritatea provinciilor spaniole.

Potopul de la Caceres nu a durat mai mult de 20 de minute. Dar cantitatea de grindină a fost atât de mare încât pe străzi s-au format adevăraţi munţi de gheaţă, care au împiedicat scurgerea apelor.

În unele cartiere, apa a ajuns chiar şi la doi metri. Garajele subterane şi chiar parterul clădirilor au fost inundate. Potrivit martorilor, în unele cazuri maşinile au început să plutească în derivă şi au lovit vitrinele , provocând noi pagube.

Chiar şi străzile care au scăpat de inundaţie au fost blocate, în multe puncte, de copaci doborâţi la pământ. Nu s-a înregistrat, însă, nicio victimă, fapt pe care mulţi localnici nu ezită să-l califice drept un miracol.

În restul Spaniei, nu mai puţin de 22 de provincii au fost afectate de furtuni şi ploi torenţiale, din Andaluzia, în sud, până la Valencia şi Castellon, pe coasta Mediteranei. La Madrid şi în oraşele vecine, serviciile de urgenţă au primit aproape 200 de apeluri. În zeci de cazuri a fost necesară intervenţia pompierilor pentru degajarea străzilor blocate şi evacuarea apei. Nici în capitală nu s-a înregistrat, însă, nici o victimă.



Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close