Antena 3 CNN Externe Spania plănuiește să administreze și a treia doză de vaccin anti-Covid. „Vom privi înapoi cu mânie şi jenă”

Spania plănuiește să administreze și a treia doză de vaccin anti-Covid. „Vom privi înapoi cu mânie şi jenă”

Spania și-ar dori să administreze populației o a treia doză a vaccinului anti-Covid-19, a declarat ministrul sănătăţii al guvernului de la Madrid, informează Financial Times.

Spania plănuiește să administreze și a treia doză de vaccin anti-Covid. „Vom privi înapoi cu mânie şi jenă”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iul 2021   •   13:32

„Totul pare să sugereze că o să fim nevoiţi să oferim o a treia doză”, este de părere ministrul spaniol al sănătăţii Carolina Darias. 

Acesta a continuat prin a spune că nu există „niciun dubiu” conform căruia oamenii vor trebui să fie vaccinaţi anual.  

După un început încet al campaniei de vaccinare, alături de restul Uniunii Europene, Spania a devenit lider în ceea ce priveşte măsurile împotriva răspândirii coronavirusului. 

Peste jumătate din populaţia ţării – 52,8% - a fost vaccinată complet, în timp ce 63,7% au primit cel puţin o doză.

Eforturile vin într-o perioadă în care ţara se chinuie să gestioneze actualul val de infecţii, alimentat de răspândirea variantei Delta. 

Rata de infecţie pe 14 zile a crescut de la 134 la 659 per 100.000 în iulie şi tinde să fie mult mai mare în rândul tinerilor. 

Pentru grupul de vârstă de 20-29 de ani, rata este de peste 1.860 la suta de mii de locuitori.În ultimele zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a poziţionat împotriva dozelor suplimentare, menţionând în acest sens lipsa vaccinurilor din ţările sărace.

„Vom privi înapoi cu mânie şi jenă dacă naţiunile bogate încep să ofere doze suplimentare în loc să le doneze”, susţine Mike Ryan directorul executiv al programului de urgenţă din cadrul OMS.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Mii de șoferi vor da bani în plus pentru a circula prin România
x close