Antena 3 CNN Externe Spionajul britanic crede că Iran lucrează la un focos nuclear

Spionajul britanic crede că Iran lucrează la un focos nuclear

Spionajul britanic crede că Iran lucrează la un focos nuclear
Sursa foto: iran nuclear
01 Oct 2009   •   14:52

Serviciile de securitate din Marea Britanie au contrazis un raport american ce susţine că Iran nu ar fi reluat construcţia unui focos pentru armele nucleare.
Financial Times şi New York Times au scris în două materiale diferite că agenţiile de spionaj israeliene şi occidentale sunt în dispută legate de natura exactă a muncii pe care o depune Iran pentru a construi o bombă atomică funcţională
După descoperirea unei fabrici secrete lângă oraşul Qom, spionajul american speră că a făcut un pas important spre aflarea nivelului la care a ajuns Iran în acest domeniu.
Oficialii britanici au declarat pentru Financial Times că Iran a reluat munca la un focos nuclear în 2004-2005. Părerea SUA este că lucrul a fost oprit după un ordin al liderului suprem ayatollah Ali Khamenei în 2003 şi că nu există o dovadă clară că a fost reluat.
De altfel un oficial american recunoştea că există diferenţe mari între agenţiile de spionaj occidentale, care vin mai ales ?din interpretarea aceloraşi date în mod diferit."
Germania, Israel şi Marea Britanie subliniază că Iran a reluat munca la focosul nuclear, în timp ce americanii sunt de părere contrară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close