Antena 3 CNN Externe Spitalizările din SUA, în creștere pentru copiii prea mici pentru vaccinurile anti-COVID-19

Spitalizările din SUA, în creștere pentru copiii prea mici pentru vaccinurile anti-COVID-19

Spitalizările copiilor sub 5 ani cu COVID-19 din SUA au crescut în ultimele săptămâni la cel mai înalt nivel de când a început pandemia, potrivit datelor guvernamentale publicate vineri privind singura grupă de vârstă care nu este încă eligibilă pentru vaccin.

Spitalizările din SUA, în creștere pentru copiii prea mici pentru vaccinurile anti-COVID-19
Sursa foto: Pexels/Los Muertos Crew
de Alexandra Ionescu    |    07 Ian 2022   •   21:29

”Tendința îngrijorătoare la copiii prea mici pentru a fi vaccinați subliniază nevoia ca copiii mai mari și adulții să-și facă vaccinul pentru a-i proteja pe cei din jur”, a spus dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

De la mijlocul lunii decembrie, pe măsură ce varianta Omicronului extrem de contagioasă s-a răspândit în toată țara, rata de spitalizare la acești copii mai mici a crescut la peste 4 la 100.000 de tineri, de la 2,5 la 100.000.

Aceasta se compară cu o rată actuală de aproximativ 1 la 100.000 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani, conform datelor CDC.

Într-o declarație, Walensky a spus că, deși copiii au încă cea mai scăzută rată de spitalizare din orice grupă de vârstă, „spitalizările pediatrice sunt la cea mai mare rată în comparație cu orice moment anterior al pandemiei”.

La un briefing, ea a spus că numerele includ copiii spitalizați din cauza COVID-19 și cei internați din alte motive, dar care s-au dovedit infectați.

Ea a menționat că puțin peste 50% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani sunt complet vaccinați și doar 16% dintre cei între 5 și 11 ani sunt complet vaccinați.

Începând de marți, numărul mediu de copii și adolescenți internați în spital pe zi cu COVID-19 a fost de 766, dublu față de cifra raportată cu doar două săptămâni în urmă.

La un briefing de la Casa Albă săptămâna aceasta, dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, a declarat că mulți copii spitalizați cu COVID-19 au alte afecțiuni care îi fac mai susceptibili la complicații ale virusului. Acestea includ obezitatea, diabetul și bolile pulmonare.

Fauci și Walensky au subliniat că una dintre cele mai bune modalități de a proteja copiii mai mici este vaccinarea pe toți ceilalți, potrivit The Time.

Datele sugerează că injecțiile de rapel oferă cea mai bună protecție împotriva Omicron.

Creșterea numărului de spitalizări nu face decât să sporească preocupările părinților îngrijorați cu privire la modul în care să-și țină sugarii și copiii mici în siguranță.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close