Antena 3 CNN Externe Stare de sănătate incertă a lideului nord-coreean. Noi imagini cu Kim Jong Il, difuzate de presă

Stare de sănătate incertă a lideului nord-coreean. Noi imagini cu Kim Jong Il, difuzate de presă

Stare de sănătate incertă a lideului nord-coreean. Noi imagini cu Kim Jong Il, difuzate de presă
02 Noi 2008   •   11:50

Presa din Coreea de Nord a publicat noi fotografii ale conducătorului ţării, Kim Jong Il, despre care surse străine afirmă că ar avea grave probleme de sănătate. Imaginile însoţesc un articol despre prezenţa lui Kim la un meci de fotbal între două echipe ale armatei. Data şi locul partidei nu sunt precizate, iar Kim apare doar în câteva fotografii. Liderul nord-coreean nu a mai fost văzut în public de câteva luni.
Surse ale serviciilor secrete străine au susţinut că liderul nord-coreean ar fi suferit un atac cerebral şi ar fi fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier în luna august. Oficialii nord-coreeni neagă supoziţiile privind starea sa precară de sănătate şi difuzează periodic imagini, reportaje şi fotografii, prin care sugerează că Kim Jong Il este încă activ.
Zvonuri privind deteriorarea stării de sănătate a liderului nord-coreean au început să apară după ce Kim Jong-Il a absentat de la parada militară organizată pe 9 septembrie, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a ţării. Liderul nord-coreean în vârstă de 66 de ani nu a mai fost văzut în public de la 14 august.
Kim Jong Il, care deţine puterea absolută în Coreea de Nord, nu a numit un eventual succesor, aruncând astfel în incertitudine viitorul ţării devastate de foamete.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il Coreea de Nord
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close