Antena 3 CNN Externe Starea de sănătate a lui Ariel Sharon este "staţionară"

Starea de sănătate a lui Ariel Sharon este "staţionară"

Starea de sănătate a lui Ariel Sharon este "staţionară"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
04 Ian 2014   •   14:33
Starea sănătăţii lui Ariel Sharon, care se "deteriora treptat" vineri, era staţionară sâmbătă, a anunţat postul israelian public de radio în legătură cu fostul premier aflat în comă de opt ani, relatează AFP, conform Mediafax.
"În prezent nu putem anunţa vreo schimbare a stării sănătăţii fostului premier", a anunţat postul de la spitalul Tel Hashomer, lângă Tel Aviv, unde este spitalizat Sharon.
Starea sănătăţii lui Sharon, aflat în comă în urma unui atac cerebral de la 4 ianuarie 2006, s-a deteriorat grav începând de miercuri, iar moartea acestuia se apropie, potrivit presei.
"Examene evidenţiază o deteriorare lentă şi treptată a funcţionării organelor vitale (...). El se află în continuare într-o stare critică, iar viaţa îi este în pericol", a anunţat vineri Zeev Rotstein, directorul spitalului, ultimul buletin oficial de sănătate de dinainte de shabbat
 "Nu cred că situaţia sa se va ameliora în timp şi ştim ce se întâmplă, în general, în situaţii de acest fel", a adăugat el, sugerând că Sharon ar putea muri în curând.
Rotstein a subliniat asupra prezenţei unei infecţii în sânge, precizând că nu a fost posibilă dializa, celelalte organe fiind prea slăbite.
Sharon va rămâne în istorie ca cel care a pregătit şi condus, în 1982, invazia Libanului vecin, la vremea respectivă el ocupând funcţia de ministru al Apărării.
O comisie de anchetă va stabili responsabilitatea lui Sharon, care nu a prevăzut şi nici nu a împiedicat masacre în taberele palestiniene de refugiaţi de la Sabra şi Shatila, la Beirut, în septembrie 1982, comise de către o miliţie creştină aliată Israelului.
El a fost nevoit să demisioneze, ceea ce nu l-a împiedicat să devină premier în 2001, post în care a fost reconfirmat în 2003.
Sharon a fost spitalizat pe 18 decembrie 2005 în urma unui "uşor atac cerebral" după care a recuperat rapid. Dar pe 4 ianuarie 2006 a intrat într-o comă profundă, după un "atac cerebral grav".
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close