Antena 3 CNN Externe Povestea emoţionantă a unui campion mondial care a decis să îşi doneze creierul pentru ca sportul să devină mai sigur

Povestea emoţionantă a unui campion mondial care a decis să îşi doneze creierul pentru ca sportul să devină mai sigur

Englezul Steve Thompson, fost câştigător al Cupei Mondiale la rugby, diagnosticat cu demenţă la vârsta de 42 de ani, se numără printre sportivii care au dat în judecată forurile de rugby pentru neglijenţă.

Povestea emoţionantă a unui campion mondial care a decis să îşi doneze creierul pentru ca sportul să devină mai sigur
Sursa foto: skysports.com
de Claudia Popovici    |    23 Sep 2021   •   18:46

Totul a început în decembrie 2020 când sportivul a semnalat că are pierderi de memorie şi nu îşi mai amintește niciunul din meciurile în care a jucat.

A pus totul pe seama loviturilor frecvente pe care le-a primit în cap la meciuri şi la antrenamente, însă după câteva investigații mai amănunțite Steve Thompson a fost diagnosticat cu demență la 42 de ani.

Marcat de boala de care suferă şi de faptul că nu îşi mai poate aminti o bună parte din viaţă, Steve Thompson a decis să îşi doneze creierul pentru cercetare în vederea dezvoltării unui tratament adecvat, iar sportul să fie o disciplină mai sigură, mai ales pentru tineri şi copii.

Mai exact, creierul său va fi folosit în cercetările cu privire la encefalopatia cronică traumatică, care poate fi diagnosticată doar după deces, scrie skysports.com.

„Îmi voi dona creierul pentru ca cei pe care îi iubesc şi mai ales copiii lor să nu treacă prin ce am trecut eu. Generația noastră trebuie să îşi doneze creierul, astfel încât cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi moduri în care sportul să devină mai sigur”.

Steve Thompson a făcut parte din echipa Angliei câștigătoare a Cupei Mondiale în 2003. La competiția de atunci, el a evoluat în toate meciurile naționalei, performanțe pe care acum, din păcate, nu şi le mai poate aminti.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close