Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu autobuzul morții din Bulgaria. 46 de oameni au murit în flăcări, pe autostradă. O altă tragedie a avut loc în zonă acum 25 de ani

Primele imagini cu autobuzul morții din Bulgaria. 46 de oameni au murit în flăcări, pe autostradă. O altă tragedie a avut loc în zonă acum 25 de ani

Autobuzul cu turiști care a luat foc marți dimineață pe autostrada Struma din Bulgaria a ars până a structura metalică.

Primele imagini cu autobuzul morții din Bulgaria. 46 de oameni au murit în flăcări, pe autostradă. O altă tragedie a avut loc în zonă acum 25 de ani
Sursa foto: Captură foto bTV
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2021   •   09:11

Presa bulgară a transmis imagini cu epava calcinată.

46 de oameni au murit în vehiculul în flăcări.

Incendiul s-ar fi declanșat după ce autobuzul ar fi lovit o balustradă de protecție, în apropierea localității Bosnek.

Între cei care au murit se numără 12 copii, dar și șoferul.

Șapte persoane au supraviețuit sărind din autobuz.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cei șapte supraviețuitori au fost internați la spitalul Pirogov din Sofia.  Ei au arsuri pe față și la căile respiratorii superioare însă rănile nu le pun viața în pericol, precizează autoritățile bulgare.

Cel mai tânăr supraviețuitor are 15 ani

Dosarul tragediei de pe autostradă a fost repartizat unei echipe de anchetatori din cadrul Serviciului Național de Investigații.

Accidentul a avut loc pe o porțiune de drum cu probleme

Porțiunea de autostradă unde a luat foc autobuzul cu 53 de persoane la bord a avut probleme pe parcursul acestui an, relatează presa bulgară, care menționează că lucrătorii "au reparat toată vara" găurile din asfalt.

În urma accidentului de luni dimineața, autostrada va rămâne închisă pe tot parcursul zilei, cel puțin pe sensul spre Blagoevgrad.

Un alt accident rutier foarte grav a avut loc în acea zonă în urmă cu 25 de ani.

Și atunci a fost implicat un autobuz însă autostrada "Struma" nu era construită încă.

În accidentul din 1996 au murit 16 oameni.

Informații contradictorii privind naționalitatea victimelor

După informațiile inițiale, care indicau faptul că victimele ar fi turiști macedoneni, poliția bulgară a informat că cei doi șoferi ai autovehiculului sunt, într-adevăr, din Macedonia iar autobuzul avea plăcuțe de înmatriculare emise în această țară. 

Însă șeful poliției naționale din Bulgaria, Stanimir Stanev, a spus că morții sunt de naționalitate albaneză.

"Nu știm dacă victimele sunt, toate, din Macedonia, însă presupunem astfel, pentru că autobuzul este înmatriculat în țară", a declarat premierul macedonean Zoran Zaev la postul TV Nova,

Agenția France Presse informează că atât premierul macedonean, cât și cel albanez au discutat cu autoritățile bulgare și urmau să ajungă la locul tragediei.

Morții sunt carbonizați și trebuie identificați

"E un tablou îngrozitor. N-am văzut așa ceva în viața mea. Cadavrele sunt foarte arse și trebuie identificate unul câte unul", a declarat ministrul bulgar de interne, Boyko Rașkov, care a ajuns marți dimineață în zonă împreună cu premierul interimar Ștefan Janev.

Bulgaria are un istoric sumbru în marerie de accidente rutiere grave. În 2018, 17 turiști bulgari au murit după ce autocarul în care se aflau a derapat pe șoseaua udă și s-a răsturnat.

În anul 2019, Bulgaria a înregistrat 628 de decese în accidente rutiere. În 2020, numărul deceselor în astfel de incidente a fost 463.

Aceste bilanțuri sunt foarte mari, ținând cont de populația țării, de aproximativ 6,9 milioane.

Numărul mare de accidente rutiere mortale în Bulgaria este atribuit stării proaste a drumurilor, vehiculelor uzate și vitezei excesive.
 

×
Subiecte în articol: autobuz incendiu Bulgaria Struma
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close