x close

Studiu: Acupunctura nu este eficientă în reducerea durerilor

28 Ian 2009   •   12:00
Studiu: Acupunctura nu este eficientă în reducerea durerilor acupunctura

Un studiu realizat de cercetătorii danezi de la Nordic Cochrane Centrerecent a descoperit că acupunctura reduce nesemnificativ durerea. Acele înfipte în piele pentru stimularea unor anumiţi centri nervoşi nu sutn eficiente pentru alungarea durerii, anunţă Telegraph.co.uk.
Acupunctura reduce cu doar 4% durerile provocate de afecţiuni precum migrenele, durerile de spate sau osteoartitrele (inflamaţii ale articulaţiilor).
Peste 3.000 de pacienţi au fost testaţi în cadrul acestui studiu. Rezultatele arată că acupunctură este atât de mică încât nu este statistic semnificativă şi nu poate fi înregistrată ca o practică recomandabilă.
Pe de altă parte, doctorul britanic Adrian White susţine că terapia prin acupunctură este eficientă în afecţiuni ale muşchilor. Acupunctura se practică de mai bine de 10.000 de ani şi a fost utilizată pentru prima oară în Asia de Est şi Sud-Est.
Studiul prezentat analizează numai efectul acupuncturii asupra durerii şi nu pune la îndoială eficienţa acupuncturii în tratarea şi prevenirea unor boli.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

studiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati