Antena 3 CNN Externe Studiu: Atracţia sexuală durează cel mult doi ani

Studiu: Atracţia sexuală durează cel mult doi ani

Studiu: Atracţia sexuală durează cel mult doi ani
19 Mar 2010   •   12:58

Cercetătorii italieni au descoperit că atracţia sexuală durează cel mult doi ani, timp după care intervin alte sentimente, precum dorinţa de stabilitate.

Atunci când cuplurile intră într-o fază stabilă a relaţiei, spun oamenii de ştiinţă, hormonii care determină dorinţa sexuală se diminuează fiind înlocuinţi cu un alt tip de hormoni.

Cercetătorii italieni au analizat nivelul hormonilor denumiţi ?neutrophin? din sângele pacienţilor implicaţi într-o relaţie amoroasă pasională şi al celor care au relaţii stabile. În urma analizelor, s-a descoperit că nivelul acestor hormoni era mult mai mare în cazul persoanelor ale căror relaţii erau în stadiu incipient.

Psihologii spun, însă, că acest proces este perfect normal şi că nu trebuie perceput ca fiind ceva negativ. ? Ceea ce se petrece într-o relaţie după această perioadă nu este mai puţin important decât pasiunea?, a declarat Petra Boynton.

?Oamenii îşi jură dragoste veşnică, însă hormonii spun o cu totul altă poveste?, este de părere cercetătoarea Donatella Marazziti, citată de BBC News.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu relatie cuplu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close