Antena 3 CNN Externe Studiu: Autismul ar putea fi depistat din stadiul intrauterin

Studiu: Autismul ar putea fi depistat din stadiul intrauterin

Studiu: Autismul ar putea fi depistat din stadiul intrauterin
12 Ian 2009   •   17:31

Cercetătorii britanici au descoperit o metodă nouă de identificare a autismului în stadiul intrauterin, anunţă telegraph.co.uk. Rezultatele studiului ar putea ajuta oamenii de ştiinţă să pună la punct anumite teste prenatale pentru depistarea acestei boli.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, un anumit nivel al testosteronului prezent în lichidul amniotic al femeilor însărcinate are strânsă legătură cu apariţia autismului.
Prin efectuarea unor teste pentru a detecta boala în stadiu intrauterin, părinţii ar putea să ia o decizie în privinţa unei eventuale întreruperi de sarcină.
Britanicii vor să iniţieze o dezbatere naţională asupra consecinţelor amniocentezei. Amniocenteza constă în prelevarea de lichid din sacul amniotic. Procedura este folosită de multă vreme pentru detectarea sindromului Down în stadiul intrauterin. Un număr foarte mare de părinţi nu sunt de acord cu amniocenteza. Procedura poate duce la avort spontan.
Bolnavii de autism pot deveni persoane cu abilităţi extraordinare în domenii precum matematica şi muzica. Însă, există un număr mare de copii care suferă de această boală şi care nu pot să comunice având nevoie de îngrijire pe tot parcursul vieţii lor. Părinţii se tem că eventualele teste nu vor putea identifica diferenţele individuale ale maladiei.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 235 de copii şi a durat opt ani, de la naşterea acestora şi până au împlinit vârsta de opt ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu autism
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close