Antena 3 CNN Externe Studiu: Bărbaţii care îşi înşală partenerele au un IQ mai mic decât cei fideli

Studiu: Bărbaţii care îşi înşală partenerele au un IQ mai mic decât cei fideli

Studiu: Bărbaţii care îşi înşală partenerele au un IQ mai mic decât cei fideli
02 Mar 2010   •   09:52

Bărbaţii care îşi înşală partenerele sunt mai puţin inteligenţi decât cei fideli. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii de la Şcoala de Economie şi Ştiinţe Police din Londra şi citat de Metro.co.uk.

Potrivit studiului, egoismul şi conservatorismul sunt semne ale primitivismului, în timp ce altruismul şi ideile liberale sunt caracteristici ale unui IQ ridicat.

Cu cât un bărbat este mai deştept, cu atât şansele să-şi însele partenera de viaţă sunt mai mici. Însă, potrivit cercetătorului Satoshi Kanazawa, ?oamenii sunt inclinaţi din cele mai vechi timpuri spre poligamie?.

Studiul a analizat şi relaţia dintre religie şi inteligenţă, demonstrând că persoanele care nu cred în Dumnezeu au un nivel al inteligenţei mai ridicat, în timp ce persoanele religioase au un IQ mai mic.

?Religia derivă din tendinţa oamenilor de a justifica fenomene naturale printr-o ?mână dumnezeiască?. Oamenii sunt inclinaţi spre paranoia şi cred în Dumnnezeu pentru că sunt paranoici?, a adăugat doctorul Kanazawa.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu fidelitate inteligenta
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close