Antena 3 CNN Externe Studiu: Bărbaţii chiar îşi pierd minţile când vorbesc cu o femeie frumoasă

Studiu: Bărbaţii chiar îşi pierd minţile când vorbesc cu o femeie frumoasă

Studiu: Bărbaţii chiar îşi pierd minţile când vorbesc cu o femeie frumoasă
Sursa foto: barbati
05 Sep 2009   •   16:43

În cazul în care mai existau incertitudini în privinţa acestui fapt, un grup de cercetători olandezi a stabilit că bărbaţii îşi pierd literalmente minţile atunci când vorbesc cu o femeie frumoasă. Studiul, publicat în Jurnalul de Psihologie Socială şi Experimentală, a fost inspirat de întâmplarea unuia dintre cercetători, care şi-a uitat adresa în timp ce vorbea cu o femeie pe care o considera atrăgătoare, scrie Daily Telegraph.

Studiul a fost efectuat pe 40 de bărbaţi heterosexuali, cărora le-au fost testate capacităţile mentale şi de memorie, înainte şi după ce au stat de vorbă cu o femeie foarte frumoasă. S-a constatat că după ce au petrecut chiar şi numai câteva minute în compania ei, rezultatele la testele de memorie au fost vizibil reduse.

Explicaţia vine din faptul că bărbaţii sunt programaţi genetic pentru reproducere. Atunci când întâlnesc o femeie frumoasă, îşi folosesc aproape întreaga capacitate cerebrală pentru a o cuceri. Specialiştii spun că, în acele momente, bărbaţii sunt ?concentraţi din punct de vedere reproductiv?.

Surprinzător sau nu, un test asemănător, efectuat pe femei a arătat că acestea nu au fost influenţate în niciun fel după discuţia cu un bărbat foarte atrăgător. Explicaţia? În procesul de reproducere, "femeia caută la bărbat mai multe atribute, în afara înfăţişării, cum ar fi starea materială, tinereţea sau bunătatea".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: barbati cercetatori studiu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close