Antena 3 CNN Externe Studiu: Bărbaţii exagerează gravitatea afecţiunilor de care suferă

Studiu: Bărbaţii exagerează gravitatea afecţiunilor de care suferă

Studiu: Bărbaţii exagerează gravitatea afecţiunilor de care suferă
Sursa foto: barbat
09 Iun 2010   •   13:39

Un studiu recent realizat de experţii britanici arată că bărbaţii au tendinţa de a se plânge mai mult decât femeile atunci când sunt bolnavi de gripă sau răceală. Reprezentanţii sexului tare exagerează gravitatea afecţiunii de care suferă pentru a câştiga compasiune din partea celor din jur.

Potrivit studiului britanic citat de Daily Mail, bărbaţii se îmbolnăvesc în realitate de mai puţine ori decât femeile, în medie, de cinci ori pe an.


Peste 57% dintre bărbaţi caută compasiunea celor din jur atunci când sunt bolnavi, în timp ce 65% dintre ei gem şi se vaită în mod constant pe durata bolii.

Mai mult de jumătate dintre bărbaţii studiaţi au avut tendinţa de a exagera simpromele bolilor de care au suferit. Ei au descris o simplă răceală drept "gripă", iar durerile de cap, drept migrene.

Deşi se plâng de exagerările bărbaţilor, femeile tind să le ofere acestora compasiunea de care au nevoie. 62% dintre acestea sunt înţelegătoare cu soţii sau iubiţii lor atunci când sunt bolnavi.

Acelaşi studiu relevă totuşi că, atunci când se plâng de durerile provocate de răceală sau gripă, femeile sunt mai zgomotoase.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu barbati raceala gripa
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close