Antena 3 CNN Externe Studiu: Bărbaţii preferă femeile care nu se machiază

Studiu: Bărbaţii preferă femeile care nu se machiază

Studiu: Bărbaţii preferă femeile care nu se machiază
Sursa foto: machiaj
07 Ian 2010   •   12:14

Femeile naturale sunt mult mai atrăgătoare decât cele care se machiază. Asta arată un studiu realizat cu ajutorul a 2.000 de bărbaţi. 20 % dintre aceştia s-au plâns că partenerele lor se machiază prea strident, în timp ce 10 % dintre au declarat că preferă femeile care nu apelează deloc la trucurile cosmetice, informează stylelist.com.

Cele mai respingătoare tipuri de machiaj sunt cele în care abundă fardul de obraz şi fondul de ten. Nici rujul strident sau mascara în exces nu sunt deloc atrăgătoare pentru reprezentanţii sexului tare.

Se pare, însă, că bărbaţii nu sunt singurii care urăsc machiajul. 12% dintre femei recunosc că se machiază mai mult decât ar trebui.

Femeile poartă machiaj în exces ca să ascundă impurităţile pielii, nu să-i impresioneze pe bărbaţi. Dacă ar avea mai multă incredere în ele nu şi-ar acoperi faţa cu machiaj, arată acelaşi studiu.

Machiajul face parte din viaţa majorităţii femeilor. Mai mult de 65% dintre femei se machiază atunci când se duc la serviciu, în timp ce 39% au recunoscut că utilizează cosmetice în permenenţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu machiaj femei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close