Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeia perfectă are faţa ovală şi dimensiuni exacte (VIDEO)

Studiu: Femeia perfectă are faţa ovală şi dimensiuni exacte (VIDEO)

Studiu: Femeia perfectă are faţa ovală şi dimensiuni exacte (VIDEO)
27 Dec 2009   •   21:14

Până şi frumuseţea e un calcul matematic, suţin americanii care au stabilit trăsăturile chipului perfect. După un sondaj printre bărbaţi, avem următoarea conlcuzie: femeia care place tuturor este cea cu faţa ovală şi dimensiuni exacte. Şi de aici până la matematica feţei nu a mai fost decat o simplă socoteală.

Ce au în comun Jesica Alba, Angelina Jolie, Shania Twain, Andreea Berecleanu şi Roxana Ionescu? Deţin chipul perfect şi e matematic demonstrat. ?O faţă perfectă este cea ovală sau cea venusiană. Faţa teoretic este împărţită în trei părţi?, susţine Georgiana Gheară, make-up artist.

Pentru ca un chip să se transforme într-un etalon al perfecţiunii distanţele dintre frunte, ochi şi bărbie trebuie să fie aceleaşi. ?Lăţimea capului reprezintă două treimi din lungime, lăţimea capului în jurul sprâncenelor este de cinci lăţimi de ochi. Iar colţurile gurii se află pe liniile imaginate trasate din mijlocul globului ocular?, spune Georgiana Gheară.

După ce au ales mai multe tipuri de feţe şi au făcut sondaj în rândul bărbaţilor, americanii au ajuns la concluzia că faţa ovală este ideală. Iar în top sunt trăsăturile actriţei Jessica Alba. Distanţa dintre pupile ocupă aprope 50 la sută din lăţimea feţei, iar distanţa dintre pupilă şi gură este de 36% din lungimea feţei.

Angelina Jolie sau Shania Twain nu sunt doar femei frumose ci şi etaloane ale chipului perfect. Iar dintre românce Andreea Berecleanu şi Roxana Ionescu şi se pot mândri cu trăsături ideale.

La Roxana, distanţa dintre pupile este de 46 la sută din lăţimea feţei. Este uşor de machiat şi nu necesită retuşuri. ?Eu nu consider că am faţa perfectă, dar dacă aşa spun specilaiştii... Noi femeile mereu mai găsim imperfecţiuni?, a declarat Roxana Ionescu.

Până la urmă, după cum spune o vorbă românească, "Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie!" şi asta nu ţine de nicio socoteală precisă.



Observator

×
Subiecte în articol: studiu frumusete
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close