Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii

Studiu: Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii

Studiu: Femeile au mai multe coşmaruri decât bărbaţii
Sursa foto: femeie dornind
21 Ian 2009   •   15:25

Femeilor le este mai greu să îşi deconecteze la sfârşitul zilei regiunea cerebrală responsabilă cu emoţiile. De aceea, persoanele de sex feminin au mai multe coşmaruri decât bărbaţii, informează telegraph.co.uk.
Îngrijorările din timpul zilei sunt continuate de femei şi în vis. Ele procesează aceste emoţii în timp ce dorm.
Studiul care a condus la această descoperire a fost realizat de University of the West of England (UWE) din Bristol, pe 193 de voluntari de ambele sexe.
Când au fost invitaţi să povestească cel mai recent vis pe care l-au avut, 19% din bărbaţi au declarat că au avut un coşmar. Procentajul femeilor care au declarat acest lucru a fost considerabil mai mare, de 34 %.
Jennifer Parker, lector în psihologie, cea care a condus acest studiu timp de cinci ani susţine că femeile au trei tipuri de coşmaruri: cele în care sunt urmărite sau în care viaţa le este ameninţată, cele în care moare cineva de care sunt profund ataşate şi visele confuze.
"Partea interesantă este că, atunci când analizezi conţinutul jurnalelor care descriu coşmarurile, constaţi că bărbaţii şi femeile trăiesc aceleaşi lucruri, dar femeile le retrăiesc cu o mai mare intensitate", a explicat Parker.
"Femeile au mai multe vise neplăcute decât bărbaţii , iar visele neplăcute reflectă o doză mai mare de ghinion, o atitudine negativă şi eşecuri", a adăugat aceasta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vis femei studiu cosmar
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close