Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii mai puţin masculini

Studiu: Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii mai puţin masculini

Studiu: Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii mai puţin masculini
Sursa foto: barbat
28 Mar 2010   •   17:00

Femeile din ţările dezvoltate preferă bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate, nivelul ridicat de testosteron fiind asociat cu agresivitate, lipsă de empatie şi lipsă de stabilitate în relaţii, potrivit studiilor realizate în ultimele decenii, informează Wall Street Journal.

Studiul a dezvăluit că femeile din ţările cu populaţie sănătoasă preferă bărbaţii cu un aspect fizic mai puţin impregnat de masculinitate, modelul "Macho Man" fiind din ce în ce mai puţin apreciat.

Anul trecut, aproximativ 4.800 de femei din 30 de ţări au participat la un experiment intitulat Faceresearch.org, coordonat de o universitate din Scoţia, şi care viza evaluarea preferinţelor feminine în materie de atractivitate masculină. Rezultatele au fost corelate cu ţara de origine a reprezentantei sexului frumos, cu indicele World Health Organization privind rata de mortalitate şi cu speranţa de viaţă al respectivei ţări.

Concluzia a fost că, în ţările în care starea de sănătate generală a populaţiei este precară, femeile preferă bărbaţii cu trăsături accentuat masculine - bărbie lată, sprâncene stufoase şi linii faciale aspre. Legătura între starea sănătăţii populaţiei şi masculinitate este făcută de testosteron, care, dintr-o perspectivă evoluţionistă, reprezintă forma prin care un bărbat semnalează gene sănătoase, care pot fi transmise urmaşilor.

Însă, în ţările în care starea generală a populaţiei este una bună şi nu există o ameninţare permanentă la supravieţuire, femeilor le plac bărbaţii cu un aspect fizic mai puţin masculin. Astfel, un nivel ridicat de testosteron este asociat de femei cu egocentrismul, agresivitatea, lipsa de empatie şi lipsa interesului patern.

Un alt studiu, realizat în rândul a 2.100 de bărbaţi angajaţi ai forţelor aeriene, validează ştiinţific aceste asocieri. Bărbaţii cu un nivel ridicat al testosteronului sunt cu 43% mai predispuşi la divorţ, faţă de bărbaţii cu un nivel normal, care sunt cu 38% mai dispuşi să-şi înşele partenerele.

Printre ţările în care preferinţele feminine sunt orientate către bărbaţii cu trăsături masculine mai puţin accentuate se află Suedia, Finlanda, Danemarca şi Austria, dar şi România, Grecia şi Noua Zeelandă. Ţara în care această preferinţă este cel mai puternic manifestată este Belgia, una dintre ţările cu cel mai performant sistem naţional de sănătate din Europa.

În Mexic, Brazilia, Bulgaria şi Argentina, ţări cu o rată de mortalitate ridicată şi un sistem sanitar deficitar, femeile preferă însă bărbaţii cu trăsături virile.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: femei barbati studiu experiment sănătate
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close