Antena 3 CNN Externe Studiu: Femeile frumoase dăunează sănătăţii bărbaţilor

Studiu: Femeile frumoase dăunează sănătăţii bărbaţilor

Studiu: Femeile frumoase dăunează sănătăţii bărbaţilor
Sursa foto: femeie
05 Mai 2010   •   14:38

Femeile frumoase dăunează sănătăţii bărbaţilor. Asta demostrează un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea din Valencia. Numai cinci minute în compania unei femei atrăgătoare determină mărirea nivelului de cortizol, cunoscut şi sub denumirea de hormon al stresului, informează The Telegraph.

Nivelul acestui hormon se măreşte în momentul în care bărbaţii se află în compania unei femei pe care aceştia o consideră atrăgătoare. Cortizolul este un hormon produs de corp în momentele de stres fizic sau psihic care poate determina apariţia bolilor cardiace.

Studiul a fost realizat prin testarea a 84 de bărbaţi. Aceştia au fost rugaţi să petreacă mai mult timp într-o cameră izolată în care se mai afla un cuplu format dintr-o femeie şi un bărbat. În momentul în care femeia părăsea camera iar bărbatul rămânea singur cu persoana de acelaşi sex cu el, nivelul stresului rămânea neschimbat. Însă atunci când bărbatul testat rămânea singur în cameră cu femeia, nivelul de cortizol din corpul acestuia creştea semnificativ.

În doze mici, cortizolul poate avea efecte pozitive asupra corpului uman şi să determine o stare generală de bine. Însă, un nivel crescut al acestui hormon poate provoca boli cardiace, diabet, hipertensiune şi impotenţă.

Un studiu realizat anul trecut de oamenii de ştiinţă olandezi arăta că bărbaţii îşi pierd literalmente minţile atunci când vorbesc cu o femeie frumoasă. Explicaţia vine din faptul că bărbaţii sunt programaţi genetic pentru reproducere. Atunci când întâlnesc o femeie frumoasă, îşi folosesc aproape întreaga capacitate cerebrală pentru a o cuceri. Specialiştii spun că, în acele momente, bărbaţii sunt "concentraţi din punct de vedere reproductiv".


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu femeie barbati
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close