Antena 3 CNN Externe Studiu: Fetele ajung la pubertate cu un an mai devreme decât în urmă cu două decenii

Studiu: Fetele ajung la pubertate cu un an mai devreme decât în urmă cu două decenii

Studiu: Fetele ajung la pubertate cu un an mai devreme decât în urmă cu două decenii
14 Iun 2010   •   14:04

Un studiu recent arată faptul că fetele ajung la pubertate înaintea vârstei de 10 ani, ceea ce ar putea conduce la scăderea vârstei la care adolescentele îşi încep viaţa sexuală, arată The Telegraph.

Potrivit cercetătorilor, sânii fetelor încep să se dezvolte la vârsta de 9 ani şi zece luni, cu aproape un an mai devreme decât în urmă cu două decenii.

Oamenii de ştiinţă nu au reuşit să identifice cauza exactă a acestui fenomen, însă susţin că ar avea legătură cu stilul de viaţă nesănătos şi expunerea la chimicalele din alimente.

Studiul a fost realizat în Danemarca, însă cercetătorii consideră că rezultatul este valabil şi pentru Marea Britanie şi SUA.

Doctorii se tem că, în aceste condiţii, fetele şi-ar putea începe viaţa sexuală la vârste mai fragede, când nu sunt pregătite psihic pentru acest lucru.

"Suntem surprinşi să constatăm schimbările care au avut loc în ultimii 15 ani", a declarat Anders Juul, de la Spitalul Universitar din Copenhaga.

"Fetele se vor confrunta cu probleme legate de sexualitate la o vârstă fragedă, fiind expuse unui număr mai mare de boli", a adăugat cercetătorul.

Foto: psychologytoday.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: studiu fete
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close